Aloituksen tekeminen sähköpostitse

Helpoin tapa käyttää foorumia puhelimilla ja tableteilla on varmasti Discoursen appi.

Isommilla ruuduilla taasen selain on fiksuin.

Joskus tulee kuitenkin tarve, tai halu, lähettää nopeasti aloitus. Silloin sähköposti on saattaa olla näppärin ratkaisu — siitäkin huolimatta, että samassa laitteessa varmaankin on myös foorumin appi.

Aloituksen tekeminen mailitse on helppoa. Sähköpostin aihe tulee otsikoksi ja viesti sisällöksi. Jos haluat, niin voit muotoilla sen normaalisti (teknisemmin puhutaan, että viesti on HTML-muodossa). Tai jos olet tutustunut enemmän foorumin tekniikkaan, niin voit muotoilla tarpeen mukaan käyttämällä markdown-tyyliä.

Jos haluat liittää mukaan vaikka kuvan, niin se onnistuu ihan normaalina liitedostona. Se näkyy postauksesi alimmaisena. En ole kokeillut, mutta ymmärtääkseni kuvan saa myös tekstin väliin, jos rakentaa sähköpostin HTML:nä (eli kuin olisi editori, jossa saa fontit, lihavoinnit jne.).

Ylipäätään minkä tahansa liitteen saa mukaan, jos se on tiedostomuodoltaan sellainen, että foorumi hyväksyy sen. Yleisimmillä kuva-, audio-, video- ja toimistoformaateilla ei pitäisi olla ongelmia.

Jokaisella kategorialla on ikioma sähköpostiosoitteensa (jos se on asetettu, kaikkiin ei ole). Osoitteen muoto on @katiska.eu — joten tässä nimenomaisessa ryhmässä se olisi kommentit@katiska.eu ja Fittiness-alueella fittiness@katiska.eu.

Osiot, joiden nimi olisi kaksiosainen, väliin tulee viiva. Joten Koiran ruokinta olisi tietysti koiran-ruokinta@katiska.eu.

Jos nimessä on ääkkösiä (åÅ,äÄ,öÖ) niin ne korvautuvat pienella a:lla ja o:lla.

Jokaisen ryhmän kuvauksessa on ilmoitettu alueen sähköpostiosoite.

Oleellisin muistettava asia varmaan on, että omassa sähköpostiosoitteessa täytyy olla ilmoitettuna oma nimi samassa muodossa, kuin olet sen foorumin rekisteröitymisessä antanut. Tai käyttämäsi nikki.

Se on pakollinen siksi, että foorumi ei hyväksy viestejä rekisteröimättömiltä. Jos hyväksyisi, niin hetken kulutta kaikki paikat olisivat täynnä mainoksia mukamas-vuttonin laukuista ja varmasti-toimivasta-viagrasta.

Joten jos osoitteesi on mallia pirjopetteri69@joku.osoite, niin sähköpostisi asetuksissa täytyy olla nimesi, vaikka Toimi Tomera — eli sama joka näkyy aina vastaanottajalla — ja sen täytyy olla sama kuin rekisteröinnissä annettu.

Foorumi muuttaa sen sitten käyttämäksesi nimimerkiksi.

Toinen muistettava asia, joskaan ei välttämättä niin oleellisen tärkeä, on että sinun ei tarvitse aloittaa viestiä tavanomaisilla tervehdyksillä. Saat jos haluat, mutta harvempi niin tekee.

Sen sijaan allekirjoituksen käyttöä kannattaa miettiä, varsinkin jos tulee automaattisesti — se kun näkyy myös foorumiviestissä. Joten jos käytät nimimerkkiä siksi, että aito henkilöllisyytesi pysyy hieman hämäränä, niin homma vesittyy heti, jos allekirjoituksessa on nimesi, asemasi, työnantajasi ja kaikki mahdolliset yhteystiedot.

Lähettämäsi viesti ei näy heti. Foorumi kurkkaa saapuneet sähköpostit kerran 5 minuutissa.

Oletko huomannut, että kaikki pääkategorioiden alla on kohta Hiljennetyt alueet? Siellä piileskelee testialue. Kokeilet mitä kokeilet, niin sieltä ei lähde ilmoituksia koko maailmalla.

Voit kokeilla siellä sähköpostilähettämistä — alueen osoite on testi@katiska.eu

En täysin ymmärrä mikä olisi tämän toiminnon idea. Jos on laite, jolla voi lähettää sähköpostia, niin samalla laitteella pääsee nettiin ja voisi aloittaa suoraan ketjun.

Haiskahtaa siltä, että aloituksen tekeminen sähköpostit on suunnattu sellaisille alueille, jossa käytetään enemmän nettikahviloita ja muita ilmaisia wifejä – silloinkin voisi käyttää suoraan selainta tai appia. Suomessa ilmaiset wifit koskevat enemmälti vain prepaid-käyttäjiä.

Tämä toiminto saattaa poistua jossain vaiheessa, koska koen sen lähes hyödyttömäksi. Kuka muka muistaa jonkun alueen sähköpostiosoitteen?

Ihmetellään kuitenkin hetki, josko sitä kuitenkin joku käyttäisi.