Äijä-koiran haukkuminen toi omistajalle tuomion kotirauhan rikkomisesta –

Maaseudulla vaan on enemmän ääniä. Naapurin kuivuri huutaa yötäpäivää, kun vilja on märkää. Sellaista se on.

Aiemmin huusi heidän koiransa, karhukoira. Meillä taapertaa supeja tiensyrjää pitkin. peuroja on kaikki paikat täynnä. Nyt yksi nuori kettu on oivaltanut, että tietä pitkin on helppompi kulkea. Kylän kaikki koirat siihen reagoi.

Aikoinaan saattoi meillä tarhallinen greyhoundeja pitää jonkun aikaakin meteliä, ja aina yöllä.

Sitä en kuitenkaan kiellä, että se saattaa olla ärsyttävää. Mutta enemmän minua omat koirat häiritsi kuin naapureiden.

Mutta tämä:

– Kun tulee uusi tulokas kyläyhteisöön, siinä voi käydä niin, että tälle halutaan näyttää miten täällä toimitaan. Jos joku ei siihen muottiin satu, niin sitten siitä tulee riita.

Voisin kertoa tuosta aika paljonkin. Varsinkin jos muuttaa sodan jälkeen rakentuneeseen karjalaisyhteisöön, jossa puolet taloista on jotain sukua keskenään. ja toinen puoli suvultaan paikkakuntalaisia. Voisin tarinoida aika paljonkin agraariyhteisön naapurielämästä, kun et ole maanviljelijä.

Ylipäätään maalla et saa poiketa totutusta mitenkään. Ja väitän, että mitä pidemmälle mennään itään ja pohjoiseen, niin sitä vahvempi moinen asenne on.

On sitten toinenkin puoli. Helsinkiläiset maallemuuttajat, jotka luulevat tulleensa johonkin harvaan asutulle huvila-alueelle, jossa arvostus mitataan audin hinnalla. Ja vaatimusten määrällä.

Mutta jos joku tosiaan pitää tarhassa kolmea suomenpystykorvaa, niin ei siellä ole montaa hiljaista hetkeä ollut.

1 Like