8kk pennun ulkokierteiset takaraajat

Heips! Mulla nyt pian 8kk ikääne labradorinnoutaja uros, jolla nyt huomasin että takaraajat kiertävät aikalailla ulos. Nyt kysyysinki onko vaan rakennevika mistä ei pääse yli ei ympäri vai vielä lihasheikkoutta ja pennun kehittymättömyyttä ja jos näin millä liikuttamisen muodolla lähteä tätä korjaamaan?

Osuvatko kintereet yhteen kävellessä? Näissä olisi muuten kuva tai muutaman sekunnin video kävellessä ihan kiva.

Yleensä, ja pennun ikä huomioiden, kyse on vaiheesta, mutta jää ne luultavasti jonkun verran ulkokierteisiksi. Kuinkas emä ja isä? Mutta niin kauan kun siitä ei aiheudu ongelmaa, niin se on enemmänkin kosmeettinen juttu kuin kasvuhäiriö.

Jos se johtuu lantion kehittymöttömyydestä, eli einen paljon vastaavaa kuin etujalkojen ulkokierteisyydessä rinnan takia, niin kasvu itsessään korjaa. Tai no, ei oikein mikään muu korjaakaan. Auttamaan pystyy nimenomaan liikuttamisella ja siinä yleensä enemmän vapaana on parempi, varsinkin jos pentu juoksee.

Ruualla ei oikein voi tehdä mitään. Siis edellytyksellä, että se syö normaalisti ja riittävästi. Joten kunhan ei ole laiha, proteiinia ylipäätään löytyy, kalsiumia on ja D-vitamiiniakin, niin mikään puutos ei tuota tee.

Ainoa ruokinnallinen puutos olisi ihmisten riisitautia vastaava, jolloin kalsium ja D-vitamiini puuttuisivat lähes kokonaan. Mutta se näkyisi taipumisena kaikissa raajoissa.

Mitä se muuten syö?


Tuossa taitaa näkyä. Eivät tosiaan yhteen ota eikä millään tavalla kipuile, mutta selvästi kiertävät ulospäin. Syönyt Canagania ja vaihtelevasti lihoja mitä nyt milloonkin kans sinkki ja lohiöljy ollu meillä käytössä.

Eihän nuo ole edes pahat. Tai siis edes ole. Näyttää kymmentä vaille 2 tassuilta, jotka on enemmän kuin yleiset.

150 mikroa D-vitamiinia kerran viikossa voisi silti antaa.


Tuossa vähän uudempaa kuvaa ja hieman eri kulmasta eikä tosiaan koiraa häiritte pelko vaan siitä että aajan kanssa ottaa lonkkiin tms

Ei tuo lonkkiin ota koskaan. Kintereitä se kuormittaa. Ja vielä vahvemminhan se :mantelpiece_clock: kierteisyydeltä tuossa näyttäisi.

Vinkuiko tuomari mitään? Eikun… eikös tuo Tuurin skaba ollut match show?

Oli aivan näyttelyt ja mainitti joo arvosteluun kirjotti ”selvästi ulos kierteiset takaraajat” mutta ei selvösti siitä rokottanut kun KP:n sai