ūüó£ 38: Kuonokoppa (vlog)

Ketju toimii kommenttiketjuna myös tälle Katiskan artikkelille:

Onko kuonokopasta hyötyä kun tarkoituksena on estää naarmujen ja haavojen nuoleminen? Jos sen kanssa kerta pystyy juomaan sekä syömään ulosteita, veikkaan, että se ei estä nuolemista?

Meidän soturiprinsessa on alkanut telomaan itseään ulkoillessa ja sillä on haavoja ja haavaumia siellä täällä. Se on oma murheensa miettiä, onko siihen jokin syy, miksi telomista tapahtuu nykyään viikoittain, mutta sitä ennen pitäisi keksiä, miten estää haavojen nuoleminen niissä paikoissa, joita ei saa peitettyä.
Esimerkkinä, jos haava on jalassa, sen saa riittävän ilmavasti peitettyä sukalla yöksi. Nivusessa olevaa naarmua ei saa peitettyä, joten nuolemisen jälkeen naarmu muhii kivasti kosteudessa koko yön.

Kuonokoppa tuntuu vähemmän häiritsevältä ajatukselta kuin kauluri, ja koska molemmat on yhä hankkimatta, mietin josko tässä olisi riittävästi akuuttia syytä kopan hommaamiseen :woman_facepalming:

Kaulurihan on toki vaivattomampi ostaa kuin koppa.

Se vähentää nuolemista, koska kieli voi vain kostuttaa haavan pintaa. Juominen ja paskan syöminen onnistuu sillä, että koppa painetaan veteen. Tai paskaan.

Mutta saa sillä toki rapsutettua vaikka tikit irti. Silti kuonokopalla moinen on hankalampaa kuin etuhampailla.

Usein auttaa itseasiassa se, että koiralla on ylipäätään jotain päässä. Ihan samalla tavalla kuin jos suojana käytetään vaikka teepaitaa. Mutta olen minä tavannut teipata kuonokopan kiinni.

Kauluri on vaivattomampi ostaa, mutta ihan perseestä käyttää.

1 Like

Voitko tarkentaa? T-paita kaulan ympärillä vai huppuna? Vai ihan vaan päälle puettuna? Ja kiitos, hyvä idea, laitan koiralle topin päälle ensi yöksi ja sidon sen jotenkin umpeen takapuolesta, ettei koira pääse nuolemaan vatsaa.

Näin olen ymmärtänyt, siksi mietin, että olisiko kuonokoppa miellyttävämpi… tai vähemmän perseestä.

Siis kuonokoppa-akselilla jotain päässä. Se tekee puuhailusta tylsää. Aivan samoin kuin vedetään teepaita päälle ja niputetaan löysät selän päälle solmuun, niin se paidan antama suoja vie halun nuolla ja näprätä. Tai sitten näprätään sitä paitaa.

Voihan koiran paketoida kuten paukkuaroille tehdään. Mikä hemmetin thunder shirt-shit sen nimi olikaan.

Koira hämääntyy kaikesta oudosta. Tiedän tapauksen, joka jätti sterkkahaavan rauhaan, kun sille laitettiin tossut jalkaan.

1 Like

Saako tänne jakaa kuvan face-kommentista ilman nimeä?
Erään ihmisen näkemys kuonokopista

Kyllä minun puolestani.

Otin jo hetken tosissaan yhden eläintenkouluttajaksi kutsuvan henkilön kommentin tosissaan, mutta kun luin muita kirjoituksia häneltä niin aika mielikuvituksellista settiä, en tiedä pitäisikö olla huvittunut vai järkyttynyt.

Ylipäätään, tietyillä palstoilla ei kannata vihjatakaan että pienellä koiralla on kuonokoppa.

Ihan suotta laitoit tuon pienen… Pidän omalla tavallaan huvittavana, että aika ajoin kuonopanta on ihan ok, mutta kuonokoppa sitten pahinta mahdollista eläinrääkkäystä :man_facepalming:

Totta, tuli esiin nyt pienen koiran kohdalla :smiley:
Tämä tuli vihareaktioiden jälkeen:

Screenshot_20220419-172644_Facebook

Samalla henkilöllä tosin oli niin sakeaa settiä sivuillaan että en ihmettele. Ja myy palveluitaan tori.fi:ssä :smile:

Ei siinä ole mitään pahaa, että myy siellä missä asiakkaat ovat. Ehkä pitäisi itsekin :joy:

Mutta tuossa kaappauksessa oli aika paljon asioita väärin. Varsinkin se eettinen koirankoulutus. Femma vetoa, että hänen asiakkaillaan ei edes ole kuonokoppia käytössä. Siksi toiseksi Lahdesta on helppo ostaa kuonokoppia.

Nämä on näitä.

Jaah, meillä on reaktiivinen koira valjailla. Pantaa käytetään vain juoksujen aikana kun koiralla ei ole niiden aikana tarvetta uhota kaikille. Mitäköhän eettinen kouluttaja sille tekisi saadakseen dramaattisen toipumisen aikaiseksi :joy:

1 Like