120: Koirapuistot närästyttävät koiraa (podcast)

Voiko stressiä (ja sen seurauksena närästystä) aiheuttaa liian vähäinen rotutyyppillinen tekeminen?

Eli kun kyseessä on vahvalla vietillä varustettu jonkin sortin seisova lintukoira, voiko ohjatun tekemisen puute stressata? Vs. jos olisi päätynyt metsästävään kotiin ja laitettaisiin oikeasti tekemään työtä johon on jalostettu.
Tiedossa on jo, että vapaana olemisen rajoittaminen/lisääminen ei muuta tilannetta mihinkään suuntaan.

Vähän nyt naurattaa tää kysymys. Mutta kaikista kamalin vaihtoehto on se, että närästyksen syy olisikin vääränlainen koti. Nyt kun liuta terveydellisiä syitä on suljettu pois. Joten jos tuo asia voi aiheuttaa stressiä, opettelen miten opetan koiraa etsimään riistaa käskystä :joy:
Hajuetsintää ja -erottelua sen kanssa on jo tehty, joten ainoa työläs vaihe tässä on itse opetella asia ensin.

Jatkuvaa umpikujaan päätymistä tämä närästyksen pois saaminen.

Lisäys: eipä tuo ole ohjattua riistan etsintää tehnyt niinäkään aikoina, kun närästys on ollut nolla. Mutta saahan sillä kivasti aikaa kulutettua, kun poissulkee niitä epätodennäköisiäkin aiheuttajia :see_no_evil:

Voi, jos vietti käynnistyy, ja toteuttaminen estetään. Se on itseasiassa ihan tolkuttoman kovaa stressiä. Yksilöstä sitten riippuu reagoiko ja jos kyllä, niin miten.

Toinen vaihtoehto, jos koiran närästyksen saa kytkettyä tilanteisiin: paljonko se jännittää vatsalihaksia ja ovatko ne kunnossa?

1 Like

Meillä närästys ei ole kytkettävissä tekemiseen, mutta viime vuoden puolella koiran vatsalihakset olivat todella pinkeät aina kovimman närästyksen aikana. Silloin veikkasin syyksi kivun aiheuttamaa jännitystä.

Vatsalihasten kireyttä on tämän johdosta seurattu, eikä sitä ei ole enää ollut, mutta lisäämpä tämänkin opiskeltavien asioiden listaan :+1:

Ja koska tätä tosiaan tarvitsee opiskella, niin kysyn samantien: vaikuttaako koiralla vatsalihasten toimintaan pakaralihakset? Ne on todettu kireiksi vuosi sitten, hierojan mukaan todennäköisin syy oli suuri vapaana juoksemisen määrä. Lisäksi reidet on epäsymmetriset, toinen puoli on isompi.

Outoa, ja melko noloa, mutta kipuahan tuolla ei ole tutkittu puolen vuoden ellikäyntien aikana. Oli listalla tähystyksen jälkeen, mutta meni hermot elleihin :man_facepalming:

Muokkaan kysymystä:
Voinko saada aiheesta tiivistelmäluennon seuraavan puhelinajan yhteydessä? :grin:

Sä saat täyden paketin, joka kestää tunnin :slight_smile:

Viesti siirrettiin ketjuun: Lihasharjoittelun idea pähkinänkuoressa